Martinusen: ” Drengene bliver bare ved og det er fanme fremragende at se i dag”

I aften stod det på et opgør mellem VORES HOLD og det nye KIF Kolding, der ikke længere har koblet et København på. KIF har i slutningen af sidste sæson sagt farvel til flere nøglespillere på holdet, heriblandt Bo Spellerberg og har ligesom Århus Håndbold sagt goddag til seks nye spillere. VORES HOLD var dog også en smule amputeret i dagens kamp med Torben Petersen og Sebastian Henneberg siddende over med skader.

Inden kampstart lagde Bent Nygaard ud med at sige, at han forventede at se et KIF Kolding-hold, der ville spille 7 mod 6 igennem hele kampen – og det var også hvad de gjorde i de første 30 minutter, som trods fokus i træningen op til kampen, voldte en smule problemer for Århus-drengene.

Starten blev ikke som ønsket for VORES HOLD, der havde problemer med at etablere et ordentligt angreb og også havde det svært i den anden ende, hvor KIF pressede godt på med et 7 mod 6 spil. Da KIF får en udvisning, for drengene et pusterum fra overtalsspillet og er stadig med i kampen, hvor stillingen efter knap 13 minutter er 6-5 til modstanderholdet.Jens Fredsgaard kommer atter med flere gode redninger, der holder Århus Håndbold med i kampen. Svært har drengene dog ved at ramme målet i den anden ende, hvorimod KIF ingen problemer har længere, og stillingen er kort før pausen 12-8. Herefter lykkedes opbygningen af spillet knap så godt for modstanderne, hvor Århus dog igen rammer målet og får udlignet på de kun fire minutter til pausen, hvor stillingen efter 30 minutter således er 12-12.

Starten på 2. Halvleg bliver en del bedre end 1. halvleg, hvor Århus Håndbold kort efter startfløjt rammer de fem scoringer i træk. Hurtigt har KIF dog igen fået styr på 7 mod 6 og udligner. Cheftræner Erik Veje vælger også at forsøge sig med netop 7 mod 6 spillet, men knap så indarbejdet er det for VORES HOLD, der ikke lykkedes med dette. KIF får derfor bragt sig foran igen med 16-14 efter knap 8 minutters spil.Århus Håndbold forsøger at lægge tempo ind i kampen og får endnu engang lukket hullet på til modstanderen. KIF tager timeout med små 18 minutter igen med en stilling på 16-16. Det høje tempo hjælper Århus-drengene og giver muligheder i den anden ende hos det mere defensive forsvar hos KIF – Århus er igen foran med 18-17 og 15 minutter tilbage af kampen.Bølgerne går højt imellem de to hold, og det bliver for meget for dommerne, der giver en to udvisninger til henholdsvis Anders Martinusen og Kasper Irming med knap 12 minutter igen. Til trods for to udvisninger samtidig, formår Kristian Rammel alligevel at finde hullet i forsvaret og bringer drengene foran 21-19.Fart og bevægelse er hvad der virker for VORES HOLD der holder føringen og med kun 7 minutter igen kan bringe sig foran 25-22 på en scoring af Mads-Peter Lønborg.

De sidste fem minutter er det Århus Håndbold der bestemmer, hvad der skal ske på banen, tempoet er højt og det driller KIF-mandskabet. Derfor kan VORES HOLD også gå fra banen med sæsonens anden sejr på ud af to mulige med en sejr på 31-25 over KIF Kolding.

Som Anders Martinusen sagde efter kampen, ”drengene bliver bare ved, og det er fanme fremragende at se i dag” – vi kan kun være enige.

Kampens målscorere:
Anders Martinusen: 8 mål
Nikolaj Læsø: 7 mål
Fredrik Schilling: 6 mål
Besard Hakaj: 4 mål
Mads Peter Lønborg: 3 mål
Anton Laursen: 2 mål
Rammel: 1 mål

2018-09-05T22:20:08+00:00