Peter Lund – om fremtiden, håndbold og VORES HOLD

At snakke om sig selv er ikke Peter Lunds yndlingsemne, men vi har alligevel lokket ham til en snak om prædikater, fremtiden og selvfølgelig håndbold og VORES HOLD.

Sæsonstarten har været forrygende for Århus Håndbold, der dog har haft lidt problemer i de seneste par kampe. Det har fået kommentarer om holdets evige deltagelse i slutspillet uden større resultater til at blusse op igen. At få sat det prædikat på sig hver sæson er irriterende, men forstærker også lysten til at modbevise, fortæller Peter Lund.
”Det er lidt træls at få det mærkat ned over sig, når folk siger, at det er typisk Århus Håndbold. Men det er også det, der gør, at vi arbejder hårdere for at komme ud af alt den snak om, hvad vi altid gør. Det giver en modeffekt og øger lysten til at forsøge at modbevise det.”

Selvom det i de seneste kampe ikke har gået helt som ønsket, er sammenholdet på VORES HOLD dog stadig stort. Også selvom holdet rummer mange forskellige personligheder lige fra den stille sønderjyde til den frembrusende venstre fløj.
”Der er mange forskellige typer personlighedsmæssigt, men vi komplimenterer hinanden godt, og jeg tror, det er meget sundt for holdet. Alle respekterer hinanden, selvom vi er forskellige, men det er også med til at give en fed dynamik, fordi der er så mange typer.”

Netop kammeratskabet og den gode stemning er vigtigt, når det går knap så godt eller træningerne kan virke uoverskuelige. Det var også vennerne, som allerede spillede håndbold, der i sin tid fik Peter til at starte med sporten.
”Vi bruger rigtig mange timer på denne her sport, så det skal være sjovt. Selvfølgelig er der trælse dage, men når man er her, så er det vigtigt, at der er en god stemning og vi kan både opleve op- og nedturene sammen. Ellers tror jeg ikke, motivationen var så stor.”

Det er ikke lang tid siden, vi kunne fejre 150 kampe i den orange trøje for anføreren, der har været en del af VORES HOLD i seks år. Han har mærket på egen krop, hvordan Århus Håndbold har ændret sig igennem årene og ser også en lys, men hård fremtid forude.
”Der bliver hele tiden optimeret på alle processer på og omkring holdet. Forholdene er virkelig gode, og trænerteamet arbejder altid på at rette tingene i en positiv retning. Det er kun gået fremad i de 6 år, jeg har været i Århus Håndbold, men alle andre optimerer også, så det er benhårdt arbejde.”

Næste år er kontraktudløb indtil videre for Peter Lund, der endnu ikke ved om fremtiden bringer endnu mere håndbold med sig. Han har været rigtig glad for muligheden for at lave en kombination mellem arbejde og håndbold, hvor han ved siden af arbejder i familievirksomheden. Motivationen for at fortsætte med håndbolden er dog stadig stor, fortæller ham.
”Jeg har det rigtig godt i klubben, og er også godt tilpas i de værdier som er til stede, hvor man gerne ser det hele menneske, som har 100 procent fokus på håndbolden, men også har mulighed for at have interesser andre steder, hvilket gør, at jeg har en super optimal hverdag og er rigtig glad for at være her.”

2018-11-06T16:56:04+00:00