Sidste sæson sagde vi farvel til en legende i klubben, Robert Gunnarsson. Det blev dog langt fra et farvel, men i stedet et gensyn. Robert Gunnarsson har startet et samarbejde med erhvervspsykolog Søren Diederichsen, som sammen, bliver en tilføjelse til sundhedsstaben rundt om VORES HOLD.
Navnet på samarbejdet bliver Isjaki og betyder isbjerg på islandsk, her kommer Robert og Søren til at arbejde med fokus på den enkeltes udvikling, teams og samarbejde.
”Vi ville gerne arbejde med teams, både indenfor sport og erhvervslivet, for at få teams til at fungere og samarbejde bedst muligt. Det gør vi ved at lave personlighedsprofiler med forskellige tests omkring spillerne, blandt andet hvordan de er som person, og hvordan de skal fungere og snakke sammen.”, fortæller Robert Gunnarsson.

Robert og Søren kender hinanden godt, og det var en fælles undren, som satte gang i tankerne og var med til gøre samarbejdet en realitet.
”Vi undrede os over, at mennesker kan få succes et sted og floppe et helt andet sted. Mennesker har de samme redskaber, det er de samme håndboldsko, benene har samme styrke, men der er noget i hovedet, som gør forskellen. Det er det punkt, vi gerne vil aktivere og sikre os, at man ikke kun har fokus på enkelte ting, men ser den samlede helhed.”

De sidste 15 år har Søren Diederichsen arbejdet med dybdegående analyser af kommende og udnævnte kaptajner og maskinchefer, der sejler de helt store skibe hos Mærsk. Erfaringerne herfra er bestemt noget, han tager med sig videre i det nye samarbejde.
”En håndboldspiller har en defineret rolle som streg, bagspiller eller andet. Han skal kunne træffe beslutninger, udfylde en rolle og leve op til et ansvar, og det samme gælder for en leder til søs. Under forskellige situationer er det rart for den enkelte leder i Mærsk at vide, hvor de enkelte styrker og svagheder ligger samt hvilket potentiale, de har at arbejde med. Det samme gælder i høj grad også for en håndboldspiller”, fortæller Søren Diederichsen.

Sidste år spillede Robert side om side med spillerne på banen i Ceres Arena, i år bliver det en del anderledes for ham, men han ser frem til det nye projekt sammen med holdet.
”Det bliver enormt spændende, at spillerne nu kan bruge mig og min erfaring som sparring. Jeg har selv prøvet meget af det, som mange af spillerne kommer til at prøve i deres karrierer, men jeg skal først og fremmest fungere som støtte til spillerne og trænerne sammen med Søren, hvor vi derudover giver spillerne mulighed for at få deres følelser ud og hjælpe dem videre,” fortæller Robert.

Trænerstaben ser frem til samarbejdet og lægger stor vægt på den sportslige erfaring Robert kan bidrage med. At Søren dertil kommer med et helt nyt aspekt på det mere mentale niveau, ser assistenttræner Simon Sørensen som en stor fordel.
”Vi har rykket os den sidste sæson på det tekniske, fysiske og taktiske. Samarbejdet med Robert og Søren kan være med til, at vi får styr på det mentale hos spillerne’’, fortæller Simon Sørensen og tilføjer ’’Hvis nogen af spillerne har noget, de skal ud med, kan de tage snakken med os eller Robert og Søren. Det kan måske give dem noget ro, og de kan få luft for nogle ting, som kan hindre dem i at præstere på håndboldbanen’’