Norsk stregkæmpe: Overgangen til dansk håndbold har været lærerig, men hård

Den 208 cm høje stregspiller fra Norge, Kristian Rammel, var en af de spillere, som vi bød velkommen i Århus Håndbold til sæsonstart i august. De første kampe efter vinterpausen er allerede spillet, hvilket også betyder, at Kristian har rundet sit første halve år hos VORES HOLD.
”Det har været rigtig sjovt at være en del af et hold, som har gjort det så godt det første halve år. Nu gælder det bare om at blive ved og fortsætte fremgangen. For mig selv, har det været lidt sværere, hvor overgangen fra norsk til dansk håndbold har været lærerig, men også hård. Jeg føler ikke, at jeg har præsteret på mit bedste niveau endnu og har stadig noget at bevise. Derfor er jeg også rigtig motiveret til at fighte videre og gøre det godt i den resterende del af sæsonen.”

Kristian Rammel kom som anfører i Norge til Danmark og Århus Håndbold, hvor pladsen i startopstillingen ikke altid er sikker. Samarbejdet er dog rigtig godt omkring stregpladsen, som han deler med sin landsmand Besard Hakaj.
”Det har fungeret rigtig fint. Jeg kendte jo Besard lidt fra tidligere. Det har været fint at have en, jeg kendte lidt på holdet og ikke mindst en, jeg kan snakke 100 procent norsk med uden at skulle lave om på ordene. Vi er jo også naboer nu, og kører til og fra træningen sammen, så vi er blevet rigtig gode venner. Selvom vi spiller på den samme position, bakker vi altid hinanden op og under hinanden succes. Det tror jeg også, er sundt for os som hold.”

Det har krævet tilvænning at komme til en liga, hvor spillet går hurtigere, hvor spillerne er bedre mand til mand og niveauet generelt er bedre end den norske liga. Selvom Kristian Rammel er ved at være inde under huden på det danske håndboldspil, er der altid plads til forbedring, fortæller han.
”Jeg vil gerne blive bedre på alle parametre. Lige nu vil jeg gerne have mere power i mit angrebsspil og blive hurtigere på fødderne i forsvaret. Det har taget lidt tid af vænne sig til dansk håndbold, men jeg føler, det går bedre. Jeg håber på at fortsætte med at udvikle mig og blive så god som mulig. Jeg har udviklet mig meget, siden jeg kom til Danmark, så nu gælder det bare om at vise det på banen også”

Drømmescenariet i denne sæson er klart for Kristian Rammel. Århus Håndbold skal fortsætte med det gode spil, som de viste på banen inden vinterpausen. Han ved dog også, at i sportsverdenen kan alt ske.
”Jeg ved, at vi har et godt nok hold til at hamle op topholdene i ligaen. På vores bedste dage spiller vi rigtig god håndbold på niveau med de allerbedste. Men vi kan også have kampe, hvor det ikke kører så godt. Jeg tror, meget handler om at hæve vores bundniveau, det har vi allerede gjort, og det skal vi fortsætte med.”

2019-02-13T15:22:16+00:00