Jan Nielsen: Det var fantastisk

Den tidligere målmand for Århus Håndbold, Jan Nielsen, havde en stor finger med i spillet, første gang klubben vandt pokalmesterskabet i 2012/2013. Med en redningsprocent på over 40 og en redning på Claus Møller Jakobsen med få sekunder igen, må det siges, at Jan Nielsen var en af de vigtigste spillere fra Århus Håndbold, da denne redning sikrede pokaltitlen. Selv husker han dog ikke så meget fra de sidste sekunder af det spændende opgør.
”Jeg husker ikke en eneste tanke, der var kun følelser på det tidspunkt. Vi var ved at være trætte efter at have spillet to kampe i løbet af en weekend, hvor der var så meget tryk på,” fortæller Jan Nielsen.

Det var en meget tæt kamp, der dengang blev spillet i NRGi-arena i Aarhus. Med kun 10 minutter igen, var stillingen 22-22. Århus Håndbold fortsatte dog med at kæmpe, og kunne således hive sejren hjem i de sidste sekunder.
”Vi var flere spillere, der var ved at være i vores efterår på dette tidspunkt. Vi var nok klar over, at der ikke kom så mange chancer som denne. Sulten efter at vinde, et stærkt sammenhold i truppen og en kulisse på hjemmebane gjorde, at vi aldrig var klar til at overgive os,” fortæller Jan Nielsen.

I de sidste sekunder af kampen var en studsbold fra Mikkel Saad i overhængende fare for at sætte sejren over styr og få kampen ud i forlænget spilletid. Det var dog ikke noget, som målmanden selv husker fra banen.
”Det sjove er, at jeg faktisk først bliver opmærksom på det til træning et par dage efter, hvor Erik viser det på video. Under kampen var jeg i gang med at fejre sejren og lagde ikke mærke til noget. Men jeg er meget glad for, at bolden nåede den rette person. Både fordi vi vandt pokalen, og ligeså meget for, at jeg ikke skulle jagte Mikkel Saad, den søde og meget hurtige dreng, for at smide ham over knæet for at spille en bold på tværs så kort tid før slutfløjt.”

Det var den dengang 40-årige Jan Nielsens første titel og efterfølgende til et interview med TV2, sagde han, at det var fantastisk. Her nogle år efter pokalmesterskabet er det stadig en titel, der betyder meget for Jan Nielsen.
”Der hvor sejren har stort indtryk på mig, er at se den stolthed, der var dengang og nu iblandt alle de mennesker, som har været med omkring klubben i mange år, både frivillige og ansatte. Jeg er stolt af at have været med til at give noget tilbage til dem for deres store indsats,” fortæller Jan Nielsen.

At ingen af holdene står med hjemmebanefordel denne gang, kommer ikke til at fylde meget, fortæller Jan Nielsen. Han mener netop, at det er viser en god udvikling i håndbold-Danmark og tilføjer:
”Det vigtige for mig er at se, er at klubberne fortsætter med at gøre den store indsats, som de har været i gang med, for at få tilskuerne med. Når en masse fans fra de fire klubber sammen med håndboldinteresserede danskere bakker op om arrangementet, kan det kun være med til at skabe et fantastisk event.”

Vil du se, hvad Jan sagde kort efter sejren, så smut forbi VORES HOLDs facebookside, hvor du kan se et interview med TV2s Stine Jørgensen.

2019-03-14T15:24:06+00:00