En status på grundspillet med cheftræner Erik Veje Rasmussen

Sæsonmålet var slutspillet, og det tager VORES HOLD hul på i morgendagens opgør mod GOG Håndbold. Foruden GOG venter opgør mod Bjerringbro-Silkeborg og lokalrivalerne fra Skanderborg Håndbold.
Det betyder også, at vi nu kan tage et tilbageblik på grundspillet, hvor Århus Håndbold tidligt i foråret var sikre på at blive en del af top otte. Overordnet er cheftræner Erik Veje tilfreds med præstationerne på holdet.
”Vi startede rigtig stærkt ud, og der er ingen tvivl om, at vi har set nogle rigtig fine målmandspræstationer i denne sæson. Vi har derudover fået mere styr på vores forsvar og der er flere spillere, der i øjeblikket begynder at ramme deres max. Derfor er jeg også rigtig fortrøstningsfuld og spændt på at se vores slutspil,” fortæller han.

I foråret var Århus Håndbold også et af de fire deltagende hold til Santander Final4 i Jyske Bank BOXEN. Her tabte holdet begge kampe efter uafgjort i den ordinære spilletid, men der er dog stadig meget at tage med fra weekenden, fortæller Erik Veje.
”Final4 var en stor præstation. Vi havde selvfølgelig håbet på at vinde kampene, men vi tager med, at det var så marginalt, som det var. Især angrebsspillet er blevet bedre, og spillerne har taget en del ved lære af Final4. Derfor synes jeg også, at vi er ved at ramme et højere mentalt niveau.”

Efteråret gik rigtig fint for Århus Håndbold, og holdet kunne overvintre på ligaens tredjeplads. I foråret har der dog været længere mellem sejrene, hvor mange kampe mod ligaens top har været placeret. Det er endnu ikke lykkedes Århus Håndbold at hente point mod disse hold, selvom det dog flere gange har været tæt på.
”Skuffende for sæsonen har været, at vi ikke har taget point fra holdene i toppen af ligaen, hvor vi er for svingende i de enkelte kampe. Vi har lange faser, hvor vi spiller godt, så har vi nogle faser, hvor det virkelig koster, og vi får scoret for få mål, hvilket har gjort, at vi har ligget og haltet bagefter. Der er derimod ikke langt op til en sejr over de hold, som vi møder i slutspillet. Det handler om at få minimeret de faser, hvor det ikke kører, så vi ikke ender med at tabe med fire-fem mål, men måske med et eller to. Så tror jeg også, vi kan være med.”

Det er derfor også en fortrøstningsfuld cheftræner, der i morgen tager hul på slutspillet sammen med holdet, der jagter point.
”Jeg glæder mig meget til slutspillet. Det skal lykkes at levere en ordentlig præstation og få nogle point. Hvor mange, vil tiden vise, men det er klart, at man ikke går ind til slutspillet uden at drømme om semifinalen,” fortæller Erik Veje.

GOG gæster Ceres Arena kl. 18.30 skærtorsdag d. 18. april – mangler du stadig at sikre dig din billet, så køb den lige her.

2019-04-17T12:18:22+00:00