Sidste hjemmekamp for Sebastian Henneberg i Ceres Arena

På tirsdag venter ikke blot sidste hjemmekamp i denne sæson, men også Sebastian Hennebergs sidste kamp i Ceres Arena efter fem år i Århus Håndbold. Modstanderen hedder Bjerringbro-Silkeborg, som var netop den klub Sebastian Henneberg i sin tid skiftede fra.
En sjov sløjfe at binde, når nu det skulle være, fortæller Sebastian selv, og tilføjer
”Det er godt nok et sted, jeg har været glad for at spille. Jeg føler, det er her, jeg har fået min håndboldopvækst, at det er her, jeg hører til. Jeg har været her i fem år, og det er lang tid, men det er virkelig gået stærkt. Det bliver mærkeligt lige pludselig at skulle finde ud af, hvor man så skal gå i bad, hvor den nye hal ligger og sådan noget, men jeg ser frem til udfordringen.

I sæsonen inden Sebastian Henneberg skiftede til det østjyske, tabte BSV dengang to gange til Århus Håndbold. Siden har Århus Håndbold været på evig jagt efter to point fra Bjerringbro-Silkeborg. Tilbage er der et sidste forsøg for at slå de sortblusede for Sebastian Henneberg, mens han stadig spiller i den orange trøje.
”Da jeg spillede i Bjerringbro-Silkeborg, tabte vi to gange til Århus Håndbold, så skiftede jeg, og så har vi tabt lige siden. Jeg har derfor aldrig prøvet at vinde over hverken Århus Håndbold eller Bjerringbro-Silkeborg, så det kunne da været sjovt at prøve i sin sidste hjemmekamp. Derudover må vi jo bare forfølge det spinkle håb, vi har at spille for.”

Når snakken falder på det kommende skifte, så er det da også med vemod Sebastian Henneberg fortæller:
”Jeg har fået nogle vildt gode bekendtskaber med spillere på holdet, trænere, folk omkring klubben og oppe på kontoret. De har jo været super søde og en del af min hverdag i fem år. Så det bliver helt nyt til sommer. Når man skal sidde og snakke om det, så kommer det tæt på, og man bliver en smule nervøs.”

Der venter dog et velkendt ansigt, når Sebastian Henneberg til sommer tager turen til Elverrum. Han er nemlig ikke den første spiller fra Århus Håndbold, vi sender nordpå. Sidste sæson sagde vi også farvel til en af vores helt egne Århus Håndbold-drenge, der faktisk også i sin tid tog skiftet fra Bjerringbro-Silkeborg til Århus Håndbold, Sigvaldi Gudjonsson.
”Udover Siggi, kommer der også nogle andre danskere, så jeg kan forstå noget af det, der bliver sagt deroppe. Nu vinder de forhåbentlig det norske mesterskab, og så skal vi ud og spille Champions League. Jeg glæder mig også bare til at prøve noget nyt, en anden kultur og få set noget af et andet land.”

Sebastian Henneberg kom til Århus Håndbold som en konsekvens af Skives nedrykning til 1. division, hvor han ellers skulle have spillet. Fem år er der gået siden, og for mange Århus Håndbold-fans er Sebastian Henneberg blevet et billede på Århus Håndbold, som man har lært at kende igennem flere år.
”Jeg havde aldrig troet, at det skulle blive sådan, da jeg kom hertil. Jeg vidste jo ikke, hvad jeg kunne håbe på, om de ville have mig i så lang tid, og om jeg kunne finde ud af at spille håndbold. Men det er jo lykkedes meget godt,” siger Sebastian Henneberg,

Der er dog en ting, som han ærgrer sig over, han ikke opnåede i de fem sæsoner, som han har spillet i den orange trøje.
”Jeg er rigtig ked af, at vi ikke nåede at vinde noget. Det er faktisk det, jeg er mest træt af. Final4 i år har gjort ondt, og så at vi næsten er røget ud nu her. Nu skal vi selvfølgelig spille for det sidste. Det er det, jeg er mest ærgerlig over, for det ville jeg gerne have givet tilbage til de mange mennesker, der har passet så godt på mig her.”

Selvom det er med vemod i stemmen, så ser Sebastian Henneberg frem til skiftet, der som han fortæller, skal modne ham og presse ham ud af sin comfortzone. Med sig tager han alle de bekendtskaber, som han har fået i sin tid i Århus Håndbold og måske et gensyn med Ceres Arena ude i fremtiden.
”Alle de mennesker, som jeg har lært at kende her, er forhåbentlig nogle, som jeg kommer til at snakke med resten af mit liv. Og hvem ved, måske kommer jeg til at spille i dansk håndbold igen. Det gør jeg nok på et tidspunkt, og så bliver det da utroligt spændende at komme herind og spille igen. Det er bestemt noget, jeg vil glæde mig rigtig meget til. Det er det bedste, jeg tager med mig, det er de bekendtskaber, jeg har fået her igennem fem år.”

2019-05-05T08:49:59+00:00