Ny video-challenge mulighed for trænerne fra næste sæson

I går kunne TV2 fortælle, at der fra næste sæson vil blive indført en ny mulighed for trænerne til tv-kampene i form af video-challenge. Det nye system gør, at trænerne fremover kan udfordre en kendelse fra dommerne med en video-challenge. Således kan trænerne få dommerne til at se en situation igennem, hvor de er uenige i kendelsen. Førhen har det suverænt været dommerne, der har bestemt, hvornår de ønskede at se video igennem.

I praksis får trænerne én challenge pr. kamp, men challengen er ikke ”gratis” – såfremt en træner vælger at gøre brug af en challenge, så mister denne også én af sine tre timeouts. Derfor kan man heller ikke bruge en challenge, hvis man i forvejen har brugt alle sine timeouts.
Cheftræner for Århus Håndbold, Erik Veje Rasmussen, er ikke helt positivt stemt for det nye tiltag, siger han:
”Jeg synes, det er et sjovt element, men umiddelbart, så er jeg nervøs for, hvordan det skal omsættes til praksis. Der er ingen tvivl om, at der vil være en række situationer, hvor det vil være fint at tage en challenge. Det vil også tage brodden af den kritik og ballade, der er omkring dommerne. Jeg kan dog frygte, at challenge-systemet vil åbne op for en ufin mulighed, hvor man bruger den til at opnå noget med, som ikke er det, der er til hensigt med systemet.”

Challengen skal tages efter den situation, som en træner vil have set igennem på video. Får træneren dog ikke medhold i challengen, mens modstanderholdet havde en mulighed for scoring, så bliver træneren diskvalificeret og indberettet til en mulig karantæne. Erik Veje Rasmussen mener dog ikke, at det er nok til at stoppe, at der går taktik i challenge-mulighederne.
”Hvis challengen altid bliver brugt, hvor man er uenig med dommerne eller mener, de har overset noget, så er det fint. Men jeg er bange for, at med den udformning det har, så vil det blive brugt til rigtig mange andre ting i forsøget på at vinde håndboldkampe.”

2019-05-11T14:56:41+00:00