Nikolai Vinther inden VM: Jeg har en tro på, at vi kan være med der, hvor det er sjovt

Om få dage tager U21-landsholdet til VM-slutrunde i Spanien. Vores spillere Nikolai Vinther og Christoffer Bonde er en del af truppen, der skal kæmpe til dette VM. I sidste uge vendte landsholdet hjem Sverige, hvor de deltog i en turnering som den sidste forberedelse. Inden turen går til Spanien, har vi fanget Nikolai Vinther til en snak om forventningerne til den kommende slutrunde, og ikke mindst om at være en af de 16 som skal kæmpe for Danmark.

For hvordan er det, at være en af de 16 spillere, der skal kæmpe for Danmark til VM-slutrunden – det spørgsmål kan besvares ganske kort fra den ene af de to spillere som Århus Håndbold sender af sted.
”Det er selvfølgelig mega fedt at være udtaget. Det er noget, vi begge har arbejdet hårdt for, så det er fedt at være med, hvor alt det sjove sker,” siger Nikolai Vinther.

U21-landsholdet fik en fin optakt til slutrunden til Scandinavian Open, hvor de vandt over Norge og Sverige, men desværre måtte se sig slået af Egypten i den sidste kamp. Nikolai Vinther er godt tilfreds med de sidste forberedelser, trods det smalle nederlag på et enkelt mål mod Egypten.
”Det har set fint ud til træning og i kampene, hvor vi har fået afprøvet en del ting i begge ender af banen. Der er selvfølgelig stadig en del, vi kan arbejde med, men jeg synes, at vi er på rette vej.”

Landsholdet er endt i gruppe D med Chile, Argentina, Norge, Tyskland og Island. Nikolai Vinther mener, der venter en stor opgave, når holdet tager hul på slutrunden med et opgør mod Norge d. 16. juli.
”Det er en svær gruppe. Vi har fint kendskab til både Tyskland, Island og Norge, og det er alle tre rigtig gode hold. I forhold til de to sydamerikanske hold, så må jeg ærligt erkende, at jeg ikke har det store kendskab til dem, men jeg har en formodning om, at de nok spiller noget anderledes håndbold end det, vi er vant til.”

Der er dog stadig en stor tro på muligheder for at gå videre, selvom det er stærke hold, landsholdet møder, siger Nikolai Vinther.
”Jeg mener, at vi har fine muligheder i gruppen. Det kommer selvfølgelig til at blive udfordrende at håndtere de forskellige spillestile, som landene i gruppen praktiserer, men jeg tror og håber på, at vi nok skal klare os videre fra gruppespillet.”

Hvis Danmark formår at spille sig videre, kan der vente nogle spændende modstandere. Med til slutrunden er også hold som Bahrain, Brasilien, USA, Australien og Korea. Hvor langt landsholdet kommer, er også svært at sætte ord på for Nikolai Vinther, der dog alligevel forventer lidt af sig selv og sine holdkammerater.
”Jeg har en tro på, at vi kan være med der, hvor det er sjovt. Min fornemmelse er, at hvis vi kan få det hele til at spille sammen, så kan vi være med der, hvor medaljerne bliver fordelt.”

U21-landsholdet starter turneringen med et opgør mod Norge d. 16 juli, et hold som de netop har slået til Scandinavian Open med 33-22. Det er muligt at streame kampene fra slutrunden på den officielle hjemmeside lige her: https://spainhandball19.com/#
Vi følger selvfølgelig Nikolai Vinther, Christoffer Bonde og fysioterapeut Morten Frank igennem hele turneringen, og holder jer opdateret på kampene.

2019-07-11T17:15:19+02:00