Anders Martinusen: ”Vi byder alle sammen ind”

Århus Håndbolds bagkæde fik rigtig gode arbejdsbetingelser i tirsdagens kamp mod KIF Kolding, som bekendt endte med en sejr på 35-30. Nikolaj Læsø, Anders Martinusen og Torben Petersen hamrede tilsammen 25 mål ind. Anders Martinusen, der selv sendte 9 mål i kassen, er godt tilfreds med sæsonens første kamp.
”Det, vi havde snakket om skulle fungere, fungerede. Der var godt flow i bagkæden, og vi kommer til nogle gode chancer bagfra, og får også spillet bolden fint rundt. Selvfølgelig var der nogle perioder, det vil der altid være, hvor det er svære at komme til gode chancer. Men jeg synes alt i alt, at vi alle sammen byder ind.”

Fra Nikolaj Læsø og Anders Martinusen røg der henholdsvis 12 og 9 kasser i mål, og de havde særdeles godt gang i skudarmen. Kigger man på truppen er de også en del af de rutinerede kræfter, der oftest bliver en del af startsyveren. Et ansvar som Anders Martinusen håber de kan leve op til, mens han også roser sine holdkammerater.
”Generelt vil der være store vægter på vores skuldre, og det håber jeg, vi kan leve op til. Det kan det godt være, at det er Læsø og jeg der laver målene i dag. Men så er det Torben, der laver alt forarbejdet for vores mål og presser dem godt i bund, så vi kan hoppe henover og skyde eller lave stående skud. Derudover rykker Besard Hakaj og Peter Lund i de rigtige huller inde på stregen, der skaber plads til os. Og det er det, vi gerne vil have, hvor vi byder ind på den måde. Det kan godt være, man ikke scorer, men så har man lagt det pres til den anden, der kan sende bolden i mål.”

Erik har i opstarten netop rost Anders Martinusens udvikling, hvor han blandt andet oplever en større selvstændighed. En udvikling som Anders Martinusen også selv ser.
”Erik lægger jo mange arbejdstimer i Emil, Jon og Anton ude bagfra og så skal vi tre køre det, Torben, Læsø og jeg. Hvor vi skal justere, hjælpe hinanden og sige, nu kører vi sådan her, så jeg kan komme derind. Det er det, han har fisket lidt efter, og det er også kommet tydeligere til udtryk på banen i denne sæson, end hvad det var sidste år.”

Tre kampe inden for to uger venter spillerne fra VORES HOLD og med en startsyver, som er stort set identisk, bliver det meget spilletid på kort tid. Ikke et større problem, når aftalerne er på plads, fortæller Anders Martinusen.
”Det kan godt gå hen og blive tungt, men det må vi jo justere på. Vi har fået en fed konstellation, hvor Mads-Peter også kan dække back, og det er sådan nogle ting, der også skal ske for, at vi kan holde 60 minutter. Jeg vil lyve, hvis jeg sagde, at det ikke bliver hårdt, når vi nærmer os de tocifrede antal kampe. Her skal vi blive ved med at hjælpe hinanden, blive ved med at lægge på, og blive ved med at give hinanden de her små pauser. Om det så er forsvars-angrebsudskiftninger eller fløje, det må vi se på.”

Næste kamp for Århus Håndbold er allerede lørdag mod Nordsjælland på udebane Et hold med mange nye spillere, men langt fra en nem kamp, siger Anders Martinusen.
”Det er jo altid træls at skulle derover. Der lægger to elementer i det, det er svært at spille mod Nordsjælland, og derudover er det en lang tur. Selve kampen bliver en, der ligner opgøret mod Kolding, hvor vi møder et hold, der bare kan komme og levere varen og ramme topniveau. Det er en kamp, hvor vi skal over og hente to point, men det kan blive både en dreng og pige.”

2019-09-06T17:10:25+00:00