Vi stiller skarpt: Nikolai Vinther

Højre fløj Nikolai Vinther har efterhånden været en del af Århus Håndbold i mange år. Han startede med at kaste en håndbold i venskabsklubben IF Ådalen og var en del af U18-holdet, inden han i sæson 2017/18 blev en del af ligatruppen. Nu er han i gang med sin tredje sæson som ligaspiller, og skal bruge denne sæson på at blive endnu bedre.
”Det handler for mig altid om at bygge flere lag på. Man bliver jo aldrig perfekt, og der er altid ting, man kan gøre bedre eller skrue på, uanset om du er ungdomsspiller eller en af de ældste på holdet.”

Den 21-årige håndboldspiller er ofte blevet sammenlignet med den franske højrefløj Luc Abalo. Det er dog ikke noget, som fylder meget i bevidstheden, fortæller Nikolai Vinther
”Det er virkelig ikke noget, jeg ligger noget i. Jeg ved jo godt, at jeg ikke er ham, og jeg ved også, at jeg ikke er lige så god. Jeg ser heller ikke mig selv som ham, og vil jo hellere være Nikolai Vinther og se, hvor god han kan blive.”

I sommer deltog Nikolai Vinther i sin sidste slutrunde med U21-landsholdet, hvor drengene vendte retur placeret som femte bedst i verden. Der venter ikke flere hverken samlinger eller slutrunder for Nikolai Vinther, men han er glad for tiden og oplevelserne, han har fået som en del af ungdomslandsholdene.
”Det har været en sindssyg god tid og mega fedt at mødes med nogle på ens egen alder. Jeg ved godt, at vi er flere unge på holdet her, men det er bare noget andet at være sammen med nogle, som er det samme sted, som en selv. Jeg har fået nogle gode kammeratskaber og masser af vilde håndboldoplevelser, så det bliver træls at skulle undvære det. Omvendt bliver det fedt at prøve at holde sommerferie til næste sommer, og derudover at prøve at bruge landsholdspauserne i løbet af sæsonen på noget andet end at være samlet forskellige steder.”

Nikolai Vinther spiller i øjeblikket tredje sæson som en del af Århus Håndbold og har således været professionel håndboldspiller i to år, og det professionelle liv har bestemt levet op til hans forventninger.
”Både på og udenfor banen kan man godt mærke, at der bliver skruet lidt op for det hele og selve setuppet omkring klubben. Det her med at kunne være ude til en styrketræning om formiddagen og måske få noget behandling af Morten, tage hjem og spise frokost, for så at møde op senere på dagen til en haltræning. Så er det jo lige pludselig et fuldtidsarbejde. Det synes jeg har været fedt at mærke. Det er noget helt andet end bare at møde op fra 19-21 og så i skole dagen efter. Men jeg synes, det er fedt, og har vænnet mig til, at det er et arbejde, og ikke altid bare er for sjov.”

Nikolai Vinther har i de seneste sæsoner delt fløjpositionen med Mads-Peter Lønborg, hvor spilletiden har været fordelt ligeligt imellem de to. Det er da også ord som godt samarbejde fremfor konkurrence, som Nikolai Vinther bruger, når han skal beskrive sin fløjmakker.
”Mads-Peter og jeg har det godt med hinanden både på og udenfor banen. Vi er gode til at komme med input til hinanden og supplere der, hvor der skal suppleres. Samtidig er der en sund konkurrencementalitet fra os begge, hvor vi både er gode til at presse og hjælpe hinanden.”

2019-10-02T19:26:56+02:00