Peter Lund: Det ligger stadig i vores egne hænder

I dag tager vi hul på de sidste kampe i grundspillet, når Skanderborg Håndbold gæster Ceres Arena kl. 20.00. Det bliver den første af flere vitale kampe, hvor Århus Håndbold skal ud og hente point for at komme med i slutspillet, men holdet er klar, fortæller anfører Peter Lund.
”Det ligger stadig i vores egne hænder, men det bliver svært. Vi skal være parate fra første kamp, hvor vi skal gå ind og ramme et højt niveau i alle kampe. Vi har ikke råd til nogle missere, men mulighederne er der, og de er gode, hvis vi formår at udnytte dem.”

Spillerne fra Århus Håndbold var i weekenden i Tyskland for at spille træningsturneringen, Winter-Cup. Her blev det til en sejr, en uafgjort og et nederlag, da VORES HOLD prøvede kræfter med hold fra bundesligaen og 2. bundesliga.
”Det var en rigtig fin tur på mange parametre. Både i form af det spillemæssige, hvor vi fik prøvet en masse ting af og fik god selvtillid med hjem. Det var en god mulighed for at få nogle spilminutter i benene for os alle sammen. Socialt giver det bare noget, at man er afsted sammen i nogle dage, så det har været en rigtig god tur.”

Forventningerne til holdet er klart fra anføreren, et tændt hold, der kæmper for at hente de point, der er nødvendige for at komme med i slutspillet. Troen på, at det kan lade sig at gøre, er stor.
”Jeg forventer, at vi kommer med alt, hvad vi har og virkelig brænder igennem. Nu kan vi mærke, at vi snart er ved at være derhenne, hvor det hele skal afgøres. Nu skal vi vise det niveau, vi ved, vi har og vinde kampene, især mod de hold, der ligger omkring os.

I et par kampe i efteråret, tabte VORES HOLD desværre flere point, der har gjort, at holdet nu ligger lidt lavere i tabellen end forventet. Her i foråret skal spillerne vinde over flere af de modstandere, hvor vi desværre tabte point, men Peter Lund tror på, at de i foråret kan vinde mod de selvsamme modstandere.
”Det hele er sat lidt mere på spidsen, folk er godt klar over, hvad en sejr kontra et nederlag tæller. Så jeg tror også, det ligger lidt i baghovedet, at vi faktisk har været tæt på mange gange. Det giver også noget tro på, at det bare lige er det sidste halve skridt, der mangler, før det kan blive til vores fordel. Der er ikke så langt op over bakken, så troen er der.”

Også cheftræner Erik Veje er optimistisk i forhold til slutspillet. Kun fem point adskiller Århus Håndbolds 10. plads til 3. pladsen, hvor Ribe-Esbjerg HH i øjeblikket ligger placeret.
”Det er svært at sige, hvor mange point der skal til. Der er jo ikke nogen tvivl om, at det sikkert ender mellem fire og syv point. Derfor er kampen mod Skanderborg også uhyre vigtig, men også kampen mod Sønderjyske, som ligger to point foran os i øjeblikket. Så det er med at komme godt i gang,” siger Erik Veje.