Erik Veje om Mathias Larson: ”De andre spiller bedre, når han er på banen”

Mathias Larson fik sin ligadebut på hjemmebane i Ceres Arena mod Sønderjyske d. 30 september. Siden har vi set ham lave indhop i kampene i løbet af sæsonen, senest mod TTH Holstebro hvor han leverede en rigtig fin præstation, blandt andet sammen med Emil Jessen. Hvad det helt præcist er, Mathias Larson kan, har cheftræner Erik Veje sat ord på.
”Mathias har store kvaliteter. En af hans forcer er, at han har nogle utrolige gode afleveringer. Det lyder som en selvfølgelighed, men det er det faktisk ikke. Han afleverer meget hårdt, præcist og hurtigt. Derudover er han god til at få lagt et godt pres og gå bredt i banen, som skaber mere rum til de andre.”

I kampen mod TTH Holstebro havde Mathias en fast løbebane fra bænken og ind i angrebet. Hans rolle bestod hovedsageligt i at være en del af kontrafasen og så blive erstattet med en anden spiller, når det første pres var lagt.
”Der var flere ting der gjorde, at Mathias spillede godt i Holstebro. Det ene var, at jeg i forrige kamp fandt på at smide ham ind i angrebsfasen, så vi fik trykket fra ham. Det skal vi have forbedret endnu mere i løbet af den næste uges tid. Derudover er der også hans samarbejde med stregen. Han er en rigtig ubehagelig type af få ned i hovedet. Det svarer lidt til en miniudgave af Smarason, som kommer ind på kroppen af folk,” siger Erik Veje.

Mathias Larson er sammen med Jon Katballe alderspræsidenter i den unge ende af holdet, og for de to, har det også været en omvæltning at tage skridtet fra ungdomsholdbold til håndbold på liganiveau.
”Primært fysisk er der en stor forskel på liga og ungdomshåndbold. Det har klart været den største forskel, men der lægges også meget mere vægt på både taktik og den enkelte spiller. Nogle gange snakker mig og Jon om, at det nærmest er to forskellige sportsgrene, fordi man også spiller på to forskellige måder. I ungdomshåndbold er det lidt hurtigere spil og meget mindre taktik, hvor man på liganiveau skræddersyer stort set hvert eneste angreb,” siger Mathias Larson.

I kampen mod TTH Holstebro, så vi i 1. halvleg også et godt sammenspil mellem Lukas Jørgensen, Emil Jessen og Mathias Larson, der flere steder er blevet døbt ”den unge garde” i Århus Håndbold.
”Jessen og jeg spiller jo lidt det samme håndbold, forholdsvis hurtigt og relativt tæt på forsvaret. Her ligger et ret naturligt, at vi kan lave de skud rundt om forsvaret og mand-til-mand finter, så de bliver nødt til at åbne lidt til Lukas, som også gør det nemmere at finde ham,” siger Mathias Larson.

Selv ser Mathias Larson frem til mere spilletid og en rolle, som ligner den, han fik tildelt i Holstebro. Han er klar til at gribe chancen og håber, at det bliver til mere spilletid. At vi kommer til at se ham mere på banen, er helt sikkert muligt, fortæller Erik Veje, som ser en spændende fremtid for den 18-årige playmaker.
”Der er et meget stort udviklingspotentiale i ham, fordi han har en unik balance. En fin balance i alle situationer gør, at han kan spille i kontrol. Han er også en spiller, som når jeg forklarer ham noget, hvilket jeg ofte gør ret kontant, så er han en der kan omsætte og bruge det. Så kommer han en uge senere og har internaliseret og integreret det i sit spil. Hvor langt Mathias kan nå, det aner vi ikke noget om endnu, men jeg synes, han er et rigtig stort talent,” siger Erik Veje.

2020-02-22T11:27:41+01:00