Torben Petersen: ”Det er i forsvaret, vi vinder kampen”

I går kunne Århus Håndbold tage en velfortjent sejr over Ribe-Esbjerg efter en god præstation i en stort set tom Ceres Arena. Den sjette sejr til spillerne fra VORES HOLD i de seneste seks opgør mod Ribe-Esbjerg.

I første opgør i denne sæson var Torben Petersen en af spillerne, der var med til at sikre sejren med 11 scoringer på 11 skud. I går var han igen en vigtig brik bag de to point med seks scoringer, og en vigtig del af det velspillende forsvar, som vi så fra VORES HOLD i går. Hvorfor det netop er mod Ribe-Esbjerg, Torben Petersen som oftest spiller godt, har han selv svært ved at sætte ord på.
”Det ved jeg ikke, i dag kørte det bare. Der er jo også andre modstandere, det går godt i mod, men Ribe er en af dem, hvor det går rigtig godt. Jeg synes, det er i forsvaret, vi vinder kampen i dag, sammen med en god præstation af Jens i målet. Vi holder dem nede på 23 mål, og det gør, at vi vinder kampen.”

Jens Fredsgaard endte kampen i går med en redningsprocent på 40, og var efterfølgende hurtig til at rose forsvaret for et godt forarbejde, der gav gunstige arbejdsbetingelser for redningerne i målet. Fra Torben Petersen falder der også ros til et velfungerende forsvar fra Århus Håndbold.
”Vi står kompakt og får mange flere taklinger. Vi lukker ned for dem og spiller mere aggressivt, som giver bedre betingelser for Jens. Derudover tager han nogle store redninger, så det var godt i dag.”

Det var et genrejst Århus Håndbold-mandskab, der gik fra banen med to point i gårsdagens kamp. En sejr var, hvad der skulle til for at holde et spinkelt liv i slutspillet og komme videre fra den totale nedsmeltning mod Mors/Thy.
”Det var vigtigt at få vasket den plet væk, og så få lidt tro på tingene igen. Stemningen har været fin til træning, men det er godt at gå ud og levere en god indsats her på hjemmebane selvom det blev for en tom Ceres Arena,” sagde Torben Petersen kort efter gårsdagens sejr.

For det var en helt ny oplevelse for alle, der i går befandt sig i Ceres Arena, og specielt spillerne, der stadig skulle spille en vigtig kamp uden en eneste tilskuer på lægterne. Selvom vores kære tilskuere var savnet, så blev fokus hurtigt rettet ind mod den vigtige kamp på banen.
”Det var underligt i starten, men så kommer man i gang med kampen, og så er man lidt inde i en boble. Det gav andre muligheder for at høre hinanden, Simon og Erik på bænken.”

Med sejren blev der pustet et spinkelt liv i slutspilsdrømmen inden de to sidste opgør i grundspillet mod Skjern og Bjerringbro-Silkeborg. Det er noget, som spillerne fortsætter med at kæmpe for at nå med en kamp af gangen, fortæller Torben Petersen.
”Hvis vi går ind og levere det samme som i dag, så er der fine muligheder. Og så tager vi en kamp af gangen, så må vi se hvordan det ender og udvikler sig. Nu lever slutspillet stadigvæk, så det er den tro, vi skal have på det.”

Næste kamp, der venter for spillerne fra VORES HOLD er på udebane mod Skjern Håndbold torsdag d. 19. marts kl. 18.30 i Skjern Bank Arena. Skjern vil livestreame kampen, og når vi ved mere om hvor og hvordan, informerer vi jer.

2020-03-10T13:42:35+01:00