I aften spiller VORES HOLD den første ligakamp i 20/21, og sjældent har vi ventet så længe på en håndboldkamp! Her er de første to point på spil mod ingen ringere end vores lokalrivaler fra Skanderborg Håndbold.

Men er Århus Håndbold klar til at tage hul på en ny sæson?
Svaret er klart: JA! Flere af vores fans allerede har fået en lille forsmag i de mange træningskampe i løbet af opstarten. Også fra trænerstaben er man klar til at tage hul på den nye sæson fortæller Simon Sørensen.
”Vi skal være klar nu. Man kan altid bruge en lille smule ekstra tid på at gå og rette til og nørde. Men nu skal vi være klar, så det bliver vi selvfølgelig også med der, hvor vi nu er nået til. Så må vi se, hvor langt det rækker.”

Kaster vi et blik på træningskampene, så er det gået godt. De seks nye spillere der er kommet til, har allerede vist fine takter sammen med resten af holdet. Spilletiden har været godt fordelt ud over hele truppen, og indtil videre har vi undgået skader til trods for den lange corona-pause. For en af vores nye spillere, norske William Aar, var det også dejligt at få en håndbold i hånden igen, da han i midt juli mødte ind til sin første træning. Nu er han spændt på ligastarten.
”Det bliver vældig godt at komme i gang igen. Det har været mange måneder uden kampe, så det bliver dejligt at se, hvordan holdet præsterer. Selvfølgelig er det et nyt hold med nye ting, der skal fungere, men jeg synes, vi har fået trænet godt og samspillet bliver bedre og bedre for hver eneste gang.”

Og det er et vaskeægte lokalopgør som venter senere, når VORES HOLD gæster fælledhallen og Skanderborg Håndbold. Et hold, som vi i sidste sæson havde rigtig godt styr på både ude og hjemme i Ceres Arena. Det er dog begrænset, hvad man kan tage med fra sidste år med så mange nye spillere på holdet, fortæller Simon Sørensen.
”Der er selvfølgelig nogle ting, hvor vi kan se, hvad der lykkedes sidste år, men vi kan ikke være sikker på, at det virker i år, fordi vi har et helt nyt hold. Men vi kigger selvfølgelig lidt på, hvad lykkes så godt sidste år. Det er dog en helt ny kamp og en helt ny sæson, så vi skal tage udgangspunkt i det.”

Skanderborg Håndbold har ikke selv tilføjet så mange nye spillere til truppen, men har hevet et par U-spillere op på ligaholdet. Skanderborg har dog allerede spillet de to første gældende kampe, hvor de i august spillede 2 runder i Santander Cuppen. Det er dog ikke noget, der skræmmer William Aar op til dagens kamp, hvor han selv er ny mand både på VORES HOLD og i den danske liga.
”Det bliver spændende. Måske de står med en fordel, fordi de har spillet sammen over længere tid og står stærkere relationsmæssigt. Men jeg er sikker på, at hvis vi kommer godt fra start, så skal vi nok bide fra os.”

For Århus Håndbold har opstartsprogrammet dog også været godt fyldt med træningskampe, og lidt flere end normalt. Det har også gjort, at trænerstaben har afprøvet mange situationer med det nye hold, fortæller Simon Sørensen.
”Vi har snakket mange ting igennem, og prøvet mange ting, så jeg synes, vi har fået prøvet tingene af, og vi har været glade for at have så mange træningskampe. Det har muliggjort, at vi har fået rigtig mange i spil, og vi er kommet godt igennem. Men man er aldrig helt sikker på, at man er nået i mål, for det er bare noget andet at spille træningskampe end turneringskampe, men vi er kommet et godt stykke vej.”

Kampen i aften bliver første kamp for det nye VORES HOLD anno 20/21. Grundet Covid19 er der ikke åbnet for modstandertilskuere, men heldigvis kan du som altid følge kampen på tophåndbold eller se med på TV2 sport med kampstart kl. 20.30.