I dag sættes jagten ind for at hente endnu to point til Århus Håndbold. Skjern Håndbold venter på udebane i Skjern Bank Arena kl. 18.15. Et modstanderhold, hvor det bestemt er muligt at hente point for VORES HOLD, der skal udnytte den lidt svingende start fra Skjern, mener Jens Fredsgaard.
”Vi kan slå dem, det er der ikke nogen tvivl om. Skjern er ikke en fuldstændig umulig modstander, men vi skal ramme dagen. For det er et hold, hvor man skal være der, hvis man skal vinde, så det kunne godt gå hen og blive en ret sjov kamp, fordi de stadig ikke helt har fundet teten og ramt topniveau endnu. De er også ramt af en manglende Myrhol på stregen, så jeg ser vores chancer for to point.”

Århus Håndbold er selv noteret for fire point for fem kampe og placeret på en 9 plads i Herre Håndbold Ligaen. Lige under ligger Skjern Håndbold placeret med 3 point, dog for en enkelt kamp mindre end Århus Håndbold. VORES HOLD har indtil nu hentet point mod Fredericia og Lemvig, mens det er blevet til tre nederlag. Århus Håndbold kan dog godt være tilfredse, og har fået need-to-have pointene, mener Jens Fredsgaard.
”Vi har ikke fået en fantastisk start, men den har været fin. Vi har fået de point, som vi skulle have. Havde vi taget point mod enten GOG eller BSH, så havde det været godt, men det var ikke to hold, hvor jeg havde forventet, at vi ville stå med point nu. Vi er et nyt hold, og vi har stadig nogle problematikker, hvor hvis vi møder modgang, så kan det blive svært for os. Vi mangler stadig lidt i både forsvaret og angrebet, men jeg tror helt sikkert, det nok skal komme, det er bare noget der tager tid.”

At Århus Håndbold er et nyt hold, der kan komme på prøvelser mod mere sammentømrede hold, er ingen hemmelighed. Seks nye spillere er kommet til, men de har nu også været en del af Århus Håndbold i mere end 2,5 måned. Vi har spurgt Jens Fredsgaard om det kan blive ved med at være en dårlig undskyldning, når holdet ikke præsterer som forventet.
”Nej, det kan det ikke. Men jeg synes heller ikke, det er en dårlig undskyldning. Skal vi op og slutte blandt de helt gode hold, så er det bare noget, der skal fungere. Det var en sløv start vi havde mod Lemvig, men vi fandt stadig noget af det rigtig gode spil frem, og det var tydeligvis også nok til, at vi også kunne vinde kampen. Der er elementer, der fungerer rigtig godt, men der vil komme udfald. Så skal vi bare sørge for, at det bliver holdt på et minimum.”

Kaster vi blikket mod dagens modstander Skjern, så har de fået en lidt hård start på sæsonen. Det er ikke længe siden holdet meddelte, at stregspilleren Bjarte Myrhold forventes at være ude med skulderproblemer indtil jul. Holdet har også været ramt af covid19, hvilket betød at smittede Jonathan Würtz ikke var med i Frankrig, da Skjern spillede mod Montpellier og måtte rejse retur med et nederlag på 33-29.
I ligasammenhænge har Skjern senest spillet uafgjort mod de nyligt kårede pokalmestre fra GOG. Et tæt opgør, hvor Skjern sad på det meste af kampen og spillere som Jónsson, Konradsson og Tangen gjorde hvad de kunne, men alligevel måtte se et point gå til GOG. Også Tidemann på stregen har vist sig som en farlig spiller, VORES HOLD skal holde øje med i den kommende kamp.

Seneste opgør mellem de to hold finder vi tilbage i november 2019 i Ceres Arena. En spændende kamp, hvor Skjern endte som vinder efter et tæt opgør, der endte 29-33. Returopgøret i Skjern Bank Arena nåede aldrig at blive spillet før Corona lukkede ligaen ned.

Opgøret mellem de to hold spilles i aften kl. 18.15. Tidligere skrev vi, at kampen ville blive livestreamet. Det gør den desværre ikke pga. rettigheder, men du kan som altid følge live på tophåndbold.