I morgen venter et opgør på udebane mod de forsvarende mestre fra Aalborg håndbold. På holdkortet for Aalborg finder vi også en tidligere Århus Håndbold-spiller, Nikolaj Læsø, som sidste sæson spillede i orange. En stor, men ikke umulig opgave, venter for VORES HOLD, mener anfører Peter Lund.
”Det bliver en stor mundfuld, men samtidig en kamp, vi glæder os rigtig meget til. Det er altid sjovt at spille mod så godt et hold som Aalborg. De har virkelig et godt niveau, så vi kommer derop som underdogs, men også for at se, om vi kan få to point.”

Aalborg Håndbold ligger i øjeblikket i toppen af Herre Håndbold Ligaen med 15 point efter ni kampe. Et enkelt nederlag er kommet til Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, og ellers har nordjyderne været ubesejret i knap et år. Så der er noget om det, når Peter Lund beskriver Århus Håndbold som underdogs.
”Der er nok ikke så mange, der tipper på, at vi kommer op og slår dem. De har jo virkelig vist et højt niveau. Så nu skal vi bare op og give den fuld gas og se hvor langt det rækker. Presset lægger på Aalborg, de skal vinde deroppe.”

I Aalborg Håndbolds trup finder vi to gamle kendinge, Sebastian Henneberg og Nikolaj Læsø. Det er dog kun Nikolaj Læsø der er at finde på holdkortet, da Henneberg som bekendt røg ud med en skade tidligere på sæsonen. Og det er et møde, Peter Lund ser frem til.
”Det glæder jeg mig til, det bliver da spændende. Det er altid sjovt at møde gamle holdkammerater, en man har haft rigtig mange træningstimer sammen med og kender godt. Sådan en som ham, glæder man sig til at stå overfor. Det bliver også en af de spillere, som vi skal have et godt øje på, han har taget sit høje niveau med herfra.”

Kampprogrammet for den næste måned gemmer på kampe med hold, som Århus Håndbold gerne skal måle sig med for at blive en del af top otte efter grundspillet. Blandt andet hold som Ribe-Esbjerg HH, SønderjyskE, Skanderborg, Mors/Thy. I morgen dog først et opgør med de danske mestre. Spændende kampe for VORES HOLD, der er i støt udvikling, fortæller Peter Lund.
”Jeg synes, der er rigtig mange momenter, vi har vist i de sidste par kampe, vi skal bygge videre på. Vi har vist et rigtig fint niveau. Og vigtigst af alt synes jeg, vi er kommet med en fin udstråling og tro på tingene, som er vigtig for os i perioden nu her. Så det er en af de parametre, vi rigtig gerne skal bygge videre på og holde fast i. Det er nogle kampe, hvor vi gerne skal hente point.”

Århus Håndbold anno 2020/21 er et knap tre måneder gammelt hold, der på det seneste har vist rigtig fine takter på håndboldbanen. Og det er en udvikling også anføreren har lagt mærke ting.
”Jeg synes, det er en rigtig god gruppe, som er samlet. Jeg synes både på og uden for banen, at folk kommer rigtig godt ud af det med hinanden. Vi giver plads til de forskellige personligheder vi nu engang er, og formår at blive bedre og bedre til at bringe hinandens kompetencer i spil. Så alt i alt på det stadie vi er nu, så synes jeg virkelig, at kurven kun peger en vej, og det er opad.”

Kampen mod Aalborg Håndbold spilles i Gigantium i morgen kl. 14.00 – du kan som altid følge opgøret på tophåndbold.