Syv kampe er der tilbage for Århus Håndbold i Herre Håndbold Ligaen, inden kalenderen siger 2021. Der venter opgør mod både top og bund i ligaen; Skanderborg, Sønderjyske, Fredericia, GOG, Bjerringbro-Silkeborg, Lemvig-Thyborøn Håndbold og på fredag Mors/Thy Håndbold. Et kampprogram, hvor det skal være muligt at hente vitale point, mener stregspiller Lukas Jørgensen.
”Når vi går ud af 2020, håber jeg meget på, at vi er kommet over linjen til slutspillet. Vi går en tid i møde med kampe mod hold, der kommer til at kæmpe om samme plads i tabellen som vi gør. Her skal vi gerne have point, og første skridt er, at vi tager op og får to point på Mors, som jeg også ser, vi har fine muligheder for.”

Mors/Thy Håndbold er næste modstander for VORES HOLD. Et hold der har klaret sig godt i Herre Håndbold Ligaen med 13 point efter 11 kampe. I går spillede de sig derudover i Santander Final4 for første gang efter en sejr på 35-31 over TTH Holstebro. Blandt andet takket være 19-årige Mads Hoxer, der har været en vigtig mand i denne sæson for Mors/Thy. Lukas Jørgensen ser også morgendagens modstander som en stærk konkurrent til slutspilspladserne i denne sæson.
”Mors/Thy er et rigtig godt hold med nogle dygtige spillere, hvor to også har været afsted med det norske A-landshold her i pausen. De har en bred trup og har vundet nogle vigtige kampe mod de hold, der ligger omkring os, men vi har også set, at de har nogle udsving, når de bliver presset, og det håber jeg, vi kan gøre.”

Mors/Thy er ramt af de nye restriktioner for Nordjylland. Det betyder, at de i de kommende kampe må undvære Søren Pedersen på målmandsposten. I går klarede de sig ganske fint uden, men det kan få betydning, mener Lukas Jørgensen.
”Det kan i hvert fald aldrig blive en dårlig ting for os, at de mangler en af deres spillere. Rasmus Bech har klaret det fint i målet og har også en af de højeste redningsprocenter i ligaen. Så på den måde, var det alligevel ikke sikkert, at det var ham, der skulle have spilminutterne. Men Søren Pedersen giver også noget rutine til holdet, og helt sikkert noget gejst i omklædningsrummet, så jeg tror, de kommer til at mangle en spiller.”

Kigger man tilbage på tidligere opgør mellem fredagens to hold, så er statistikken mod Mors/Thy ikke helt god. Sæson 18/19 byder på to uafgjorte, mens seneste opgør i Herre Håndbold Ligaen blev en reel snitter til VORES HOLD, efter en sejr til Mors/Thy i Thyhallerne på 38-26. Det er dog et opgør, der er lagt i glemmebogen både for Lukas Jørgensen og holdkammeraterne.
”Det er ikke noget, jeg går og tænker over, og det tror jeg heller ikke resten af holdet gør. Det er en helt ny sæson, men Mors/Thy er et af de hold, som vi formentlig kommer til at slås med om en slutspilsplads, selvom de er kommet rigtig godt fra start i denne sæson. Det er selvfølgelig en rigtig vigtig kamp, og det kan man godt mærke på os til træning. Der er intensitet på, vi ser frem til kampen, og der er vigtige point på spil for os.”

Kampen fløjtes i gang i morgen kl. 19.30 i Sparekassen Thy Arena, og som altid kan du følge opgøret på tophåndbold.