VORES HOLD vandt 28-21 over lokalrivalerne fra Skanderborg Håndbold. Syv af de mål smed Mads-Peter Lønborg, topscorer i gårsdagens kamp, i målet for VORES HOLD. Og det var også en godt tilfreds mand, som kort efter kampen satte ord på sejren over Skanderborg Håndbold.
”Den var meget vigtig i forhold til placeringen i tabellen. Ser vi bort fra det, så er den også vigtig i forhold til, at det netop er et lokalopgør. Det er fedt at have håneretten, og med de her kampe er der bare lidt mere på spil end blot de to point.”

Angrebsmæssigt har vi i de to seneste kampe set rigtig fint spil fra VORES HOLD. Op til de to kampe holdet har spillet efter landsholdspausen har der været meget fokus på de taktiske elementer, som hver enkelt spiller kan bidrage med. Netop det, beskriver Mads-Peter Lønborg også som en af de ting, som har gjort Århus Håndbold stærkere.
”Vi har arbejdet meget med den her tankegang om at være taktisk kloge inde på banen. For eksempel tager Mathias Larson fat i sit spil og kigger på, hvad han kan bidrage med, ser hvem han står sammen med og overfor. Den måde at bygge spillet op på gør, at vi får et bedre flow og overblik over, hvordan vi skal angribe. Jeg synes, vi lykkes rigtig godt med at tage taktikken med og vide, hvem det er, vi står overfor.”

Lige nu er HTH Herreligaen rigtig tæt, og der kommer til tider flere store overraskelser. Det betyder også for VORES HOLD, at ethvert point er værd at kæmpe for, for der er ikke langt op til de otte slutspilspladse,r, hvor vi gerne vil være. Fire point adskiller i øjeblikket Århus Håndbold på niendepladsen og Skanderborg Håndbold på femtepladsen. Derfor er det også vigtigt at være klar til de to kommende kampe mod hold, der ligesom Århus Håndbold, kæmper om slutspilspladserne, fortæller Mads-Peter Lønborg.
”På et tidspunkt knækker ligaen højst sandsynligt, men lige nu ligger alle og slår hinanden på skift, hvilket også gør kampen på mandag endnu vigtigere. Det bliver en spændende kamp, en kamp ligesom i dag, hvor vi gerne vil diktere spillet, og ikke lade os påvirke af om det nu hedder Skanderborg eller sønderjyske. Der er nogle taktiske ting, der skal ændres, men vi skal stadig holde fast i det, vi synes virker, og så må vi se, om det er nok til slå dem.”

SønderjyskE Herrer ligger i øjeblikket placeret over VORES HOLD med et enkelt point mere og kommer selv til kampen med en sejr over Skjern Håndbold i baggagen. VORES HOLD slog Skanderborg Håndbold i Ceres Arena, blandet andet takket være en velspillede Christoffer Bonde i målet med en redningsprocent på 43. Den statistik toppede Sønderjyskes Josip Cavar dog med en redningsprocent på hele 48 i kampen mod Skjern Håndbold. En velkendt venstrefløj, Tobias Møller, viste også, at han stadig er stærk på straffepletten og scorede på tre ud af tre mulige straffescoringer. Men det er ikke bare på venstrefløjen, der gemmer sig en tidligere holdkammerat, modsat Tobias Møller, finder vi nemlig Nikolai Vinther, der også skiftede til SønderjyskE Herrer i denne sæson. Går vi lidt længere tilbage har sønderjyskes Morten Bjørnshauge også tidligere været på holdkortet for Århus Håndbold. Selvom det bliver et hyggeligt gensyn, er Mads-Peter ikke i tvivl om, at der skal kæmpes for pointene.
”Udenfor banen bliver det da hyggeligt at se dem igen, men på banen vil jeg da rigtig gerne vinde den kamp. Vi vil alle sammen gerne vise, at når man tager fra Århus Håndbold og møder os igen, så skal man slå sig. Det skal man, ligesom de helt sikkert også gerne vil spille en god kamp. Så der venter helt sikkert også en kamp individuelt, udover den store kamp der hedder Århus Håndbold mod SønderjyskE.”

Mandagens opgør kan du som altid følge på tophåndbold med kampstart kl. 20.00. Du kan også se kampen på TV2 sport med optakt fra kl. 19.30.