Kongelunden er et projekt og en vision der samler stort set hele idrætsaarhus, men hvorfor? Fordi Aarhus har brug for et sted, hvor vi både kan samle bredden og eliten og sammen skabe et sted, hvor vi dyrker sport med vilje – og det er Århus Håndbold selvfølgelig også en del af!

Projektet bygger på flere værdier, som aktørerne har skabt i fællesskab Vi tager dig igennem de vigtigste lige her:
– Nyt og tidssvarende – med projekt Kongelunden er der udsigt til et nyt og tidssvarende fodboldstadion og idrætsanlæg i Aarhus til glæde og gavn for de mange.
– En samlet idrætsvision – muligheden for at eksekvere en samlet idrætsvision, der underbygger sportens ønske om tættere samarbejde på tværs af alle sportsgrene.
– Projektets succes – aktørerne leverer det miljø, der er helt afgørende for projektets fremtidige succes.
– Helhedstanken bag Kongelunden – foreninger der samarbejder på tværs af idræt på alle niveauer på flere parametre.
– Et træningsmiljø i verdensklasse – træningsfaciliteter på internationalt niveau med et fælles elitemiljø på tværs af sportsgrene i et innovationscenter for sport.
– En tidssvarende driftsmodel – kommercielle aktører tilbydes en aftale om drift, der giver konkurrencemæssige vilkår.
– Opvisningsanlæg i verdensklasse – at være et attraktivt miljø for alle interessenter i talent – og elitesport.

Vi, idrætsaktørerne, giver håndslag på, at vi udfylder og udvikler rammerne i Aarhus Idrætspark Kongelunden – vi vel skabe et idræts- og oplevelsesmiljø i verdensklasse!

Projektets aktører:
Aarhus Cyklebane, Jydsk Væddeløbsbane, Aarhus United, Aarhus 1900 Tennis, Aarhus 1900 Atletik og Løb, Idrætssamvirket, Eliteidræt Aarhus