Selvom januar måned har været godt fyldt med masser af international håndbold, så glæder vi os alligevel til at tage hul på HTH-herreligaen igen i morgen. Her gæster Skjern Håndbold Ceres Arena som de første i en række spændende kampe for VORES HOLD i foråret.

En status for Århus Håndbold inden den sidste del af grundspillet: En placering under slutspilsstregen, nærmere bestemt 11. pladsen med 14 point efter 18 kampe, betyder, at det ikke er mange kampe, der må ende uden point. Med et kampprogram, der byder på opgør mod mange direkte modstandere til top otte, så er der et nervepirrende forår i vente for Århus Håndbold-tilhængere.

Første opgør mod Skjern i denne sæson er allerede spillet. Her finder vi et nederlag på 30-35 på udebane. Det var til trods for en pragtpræstation af Jens Fredsgaard, der forsøgte at holde Århus Håndbold inde i kampen, og endte med at stå med en redningsprocent på 39.

Det er netop en af de ting, som Århus Håndbold kæmpede med i efteråret. Gik det godt i den ene ende af banen, så gik det som oftest dårligt i den anden ende. Det er der blevet arbejdet en del med i januar, hvor fokus specielt har lagt på forsvaret, fortæller cheftræner Erik Veje.
”Hvis vi ser henover efteråret, så synes jeg, vi grundlæggende har et forsvarsproblem. Man må simpelthen sige, at vi ikke har haft et forsvar, der var stærkt nok. Når man derudover kigger på statistikken, har vi haft for mange tekniske fejl. Vi har ikke evnet at få brudt modstanderens spil ofte nok, så vi er nødt til at få taget bedre fat og få fjernet en række tekniske fejl, så er vi kommet et godt stykke af vejen.”

Målsætningen i begyndelsen af sæsonen var top otte og dermed en del af slutspillet. Det er stadig realistisk, men det kræver, at Århus Håndbold løfter bundniveauet. Der er ikke plads til mange udstemplinger pr. kamp for Århus Håndbold. Alle kampe er er vigtige, og derfor venter der også en spændende periode for holdet, fortæller Erik Veje
”Det er en enorm sjov og spændende periode. Vi starter med Skjern, som jo er et hold, der ligger indenfor rækkevidde, selvom de er favoritter. Så kommer der mange kampe mod de direkte modstandere, altså er der ikke så meget snak. Hvis vi ikke kan banke dem, så har vi heller ikke fortjent at komme i slutspillet.”

Første skridt mod flere point bliver Skjern Håndbold i morgen kl. 14.00. Kampen bliver desværre uden tilskuere, men vi har gjort vores bedste for, at du stadig kan se opgøret. Kampen livestreames på VORES HOLDs hjemmeside med optakt fra kl. 13.30, hvor Mads Lind og Jacob Halle gør dig helt klar til kampen.