En rigtig god defensiv og fin målmandspræstation, var ikke nok til at stoppe Aalborg Håndbold i søndagens kamp. Selvom flere modstandere var ramt af corona, tog Aalborg alligevel de to point med retur fra Ceres Arena. Noget der godt kan ærgre Jens Fredsgaard, kort efter slutfløjt i søndags.
”At fire af Aalborgs vigtige spillere bliver ramt af corona, giver selvfølgelig en rigtig god chance for at man kan slå til og måske hente point. Men vi må også bare erkende, at selvom Aalborg mangler fire spillere, så er de resterende stadig rigtig gode.”

Hvor det i efteråret var Nikolaj Læsø, der gjorde det svært for Århus Håndbold, så var det i dette opgør en hurtig kontramaskine. Mange afslutninger fra Århus i angrebet, røg i hænderne på Aggerfors, der var helt varm i målet og hurtig til at sende boldene videre til hurtigløbende Aalborg-fløje.
”De scorer alt for mange kontramål i dag. Og det er synd, for vores forsvar står fint, vi kommer godt ned og står, og Aalborg har svært ved at få gode chancer. Når de så scorer rigtig mange kontramål, er det lige meget om man står godt i forsvaret, hvis man ikke får lov til at komme hjem og stå.”

En god start i 2. halvleg gav håb for et comeback til VORES HOLD. Gode aktioner fra William Aar og en sikker Jens Fredsgaard i målet var med til at reducere stillingen til 14-16 i Ceres Arena. En timeout fra modstanderen fik dog rystet Aalborg-spillerne på plads igen, og de fik hurtigt lagt mål til føringen. Hvorfor det desværre ikke blev til et comeback, findes i et særdeles rutineret Aalborg-hold, fortæller Jens Fredsgaard.
”Det nemme svar er jo rutinen. Man kan mærke, at Aalborg lige spænder hjelmen og kører et gear op. Lynhurtigt har de scoret tre mål, og selvom vi på det tidspunkt også er inde i et godt momentum, så får man følelsen af, at så er det op ad bakke en gang til.”

Inden de tre sidste kampe i grundspillet venter en kort landsholdspause. Her sender Århus Håndbold fem mand afsted, tre spillere og assistenttræner Simon Sørensen. Imens fortsætter de resterende spillere på VORES HOLD med træningerne i Ceres Arena. Her er fokus rettet mod at sikre et mere stabilt niveau, fortæller Jens Fredsgaard.
”Vi skal have fundet et spil, der fungerer. Et spil vi kan falde tilbage på. Det skal vi bruge de sidste tre kampe på, så vi har styr på det, når vi højst sandsynlig kommer i kvalifikationsspil. Forhåbentlig skal vi også hente nogle point i de sidste tre kampe, og så skal vi bare være klar fra start.”

Når vi efter landsholdspausen igen tager hul på HTH Herreligaen, så venter der tre spændende kampe for VORES HOLD – du kan få et overblik herunder:

Ribe-Esbjerg HH vs. Århus håndbold: onsdag d. 17 marts kl. 19.30
Århus Håndbold vs. Mors/Thy Håndbold: tirsdag d. 23 marts kl. 20.00*
SønderjyskE Herrer vs. Århus Håndbold: lørdag d. 3. april kl. 15.30

*Mulighed for ændret spilletidspunkt.