”Det var også en klub kendetegnet ved stor kontinuitet blandt ansatte og frivillige omkring holdet. Alle var klar til at levere alt, hvad de kunne for at nå målet.”
Henrik Jacobsen, direktør i Århus Håndbold fra 2001-2011

Det var langt fra planen, at Henrik Jacobsen skulle blive længst siddende direktør med sine 10 år i Århus Håndbold, da han i sin tid tog ”direktørkasketten på”, som han selv fortæller. Han skulle ligesom Jan Børjesson blot hjælpe Århus GF i gang. I stedet blev klubben et projekt, Henrik Jacobsen levede og åndede for i 10 år.

”Der var allerede et herreligahold i Aarhus, Århus HK, der var ejet af VRI og Aarhus KFUM. Selskabet havde det dog svært, og der var problemer med økonomien. Derfor blev Jan Børjesson, Henrik Løvschall og jeg selv bedt om at kigge på konstruktionen. Det hele endte med, at Århus HK blev erklæret konkurs, og vi stiftede så Århus GF og overtog licensen til herreholdet. Jeg tog direktørkasketten på og Jan Børjesson blev formand. Planen var, at det skulle have været en kort overgangsperiode for os, men det endte helt anderledes.”

Henrik Jacobsen og Jan Børjesson gav nemlig ikke arbejdet videre, men fortsatte begge i Århus GF mange år efter det første spadestik til den nye herrehåndboldklub. Et makkerpar der blev toneangivende for den klub, som vi kender i dag.
”For mig blev Århus GF en professionel klub, der skulle forsøge at sætte Aarhus på håndboldlandskortet igen og samtidig være en attraktiv samarbejdspartner for erhvervslivet i området. Det var også en klub kendetegnet ved stor kontinuitet blandt ansatte og frivillige omkring holdet. Alle var klar til at levere alt, hvad de kunne for at nå målet.”

Henrik Jacobsen forlod Århus Håndbold i 2011, men fortsatte i håndboldens verden. Han har siden været direktør for Dansk Håndboldforbund. Når han tænker tilbage på tiden i det østjyske, husker han, ligesom Jan Børjesson, specielt sæson 2004/05.
”Der har været ufattelig mange fantastiske oplevelser, og det kan være svært at udpege enkelte som de største. Jeg nåede aldrig at være med til at vinde pokaltitlen, det var først efter, jeg havde forladt Århus Håndbold. Men en af de største oplevelser på det sportslige område var nok deltagelse i Champions League efter vores sølvmedalje i 04/05.”

Det har dog ikke altid været lige nemt at være en del af den professionelle sport i Danmark, hvor specielt finanskrisen ramte Århus GF hårdt. Ledelsen måtte skære i spillertruppen for at få enderne til at nå sammen, og målsætningen om at blive i toppen af ligaen led et knæk.
”En af de perioder, jeg husker for at være hård for vores klub, var finanskrisen. Den kom pludseligt og voldsomt og fik store konsekvenser for den økonomiske opbakning til klubben, da mange af vores sponsorer blev hårdt ramt. Det betød en voldsom opbremsning i bestræbelserne på at blive en del af toppen i ligaen, og var også hård på det menneskelige plan. Vi måtte frigøre klubben for en del økonomiske forpligtelser, herunder spillerkontrakter, som betød afsked med nogle af de spillere, der havde været med på rejsen.”

Lige nu står den professionelle sport igen overfor en større krise. Tilskuerpladserne i hallerne er tomme, når VORES HOLD går på gulvet, ligesom den er hos de resterende hold i HTH Herreligaen. Coronakrisen kradser, men der er forhåbentlig snart lysere tider i vente. Der venter dog et hårdt arbejde for at få de unge, og breddeidrætten i gang igen, mener Henrik Jacobsen
”Jeg håber, at vi i den professionelle del af håndbolden kommer nogenlunde helskindede ud af denne periode. Men jeg tror, der kan være klubber, der kommer til at kæmpe med udfordringer på det økonomiske område i den kommende tid. Derimod ser jeg en af de helt store udfordringer for vores sport bliver at få børn og unge tilbage i foreningerne, efter de i meget lange perioder ikke har kunnet dyrke idrætten og fællesskabet.”