En sejr og at høre: ”Hvem var det, der vandt i dag”. Hold op det trænger vi til på VORES HOLD. Det er også det, vi sætter alle sejl ind på at opnå i den sidste kamp i grundspillet i HTH Herreligaen. SønderjyskE Herrer er modstanderen, og også de jagter en sejr efter et totalt sammenbrud mod BSH i sidste runde med et nederlag på 37-18. Begge hold vil gerne gå bedst muligt ind i næste periode, hvor det for Sønderjyskes vedkommende hedder slutspil, og for VORES HOLD kvalifikationsspil.

Første kamp mod søndagens modstander finder vi tilbage i november, hvor en sløv første halvleg og et stort comeback beskriver kampen meget godt for VORES HOLD. 1. halvleg var præget af mange tekniske fejl og bolde ud over sidelinjen, og specielt frem mod halvlegen fik SønderjyskE udbygget føringen til pausestillingen 9-14. Det var dog et helt andet VORES HOLD, der gik på banen i 2. halvleg. Århus-spillerne leverede et stort comeback, blandt andet takket være Jens Fredsgaard i målet, hvor en uafgjort til sidst kunne skimtes. Desværre røg August Wigers ellers kvalificerede frikast efter tid i hænderne på Josip Cavar i Sønderjyske-målet, og kampen endte 25-26.

Returopgøret mod Sønderjyske påskedag er den sidste chance for at sætte point på kontoen inden kvalifikationsspillet for VORES HOLD. Selvom to point ikke kan ændre Århus Håndbolds 12. plads, så jagter spillerne stadig en sejr for at gå bedst muligt ind i kvalifikationsspillet, fortæller Frederik Børm.
”Kampen er vigtig i forhold til vores selvforståelse. Vi skal kunne kigge hinanden i øjnene og sige `nu giver vi den en skalle´. Det er noget, vi skal have fundet frem på søndag, hvilket jeg også sagtens tror, vi kan.” og en sejr er bestemt også muligt, fortsætter han.
”De er nogle store drenge i midten, dem skal vi gerne prøve at komme rundt om. Derudover har de Josip i målet, som har stået godt. Der skal vi gøre os lidt ekstra umage med at få boldene ind.”

SønderjyskE Herrer har spillet en rigtig god sæson og befinder sig i øjeblikket på 5. pladsen forud for søndagens opgør. Venstrefløj Tobias Møller, en velkendt mand i Århus-regi, har spillet en fin sæson og er topscorer for holdet. Også Josip Cavar i Sønderjyske-målet har haft en stor betydning for Sønderjyskes nuværende placering. Og selvom holdet har spillet mange gode kampe, blandt andet hentet point mod GOG, så kommer de til opgøret med noget af et nederlag i baggagen. Senest mødte de BSH på udebane og tog hjem til Sønderjylland med en ordentlig snitter på 37-18. Det betyder dog langt fra, at arbejdsbetingelserne er blevet nemmere, mener Frederik Børm.
”De vil gøre alt for at lave et godt udtryk, inden de skal ind i slutspillet. Tværtimod tror jeg, det bliver en tand sværere end det var før.”

Selv har VORES HOLD været inde i en svær periode, hvor pointene har været få. Sæsonmålet om slutspillet blev desværre ikke indfriet, men holdet kæmper for at blive klar til kvalifikationsspillet, der nu er en realitet.
”Jeg synes, stemningen på holdet er okay. Jeg synes, folk er gode til hver dag at komme til træning og søge efter muligheder og kompetencer ved hinanden. Det er noget, vi skal blive ved med. Vi kunne også bare sætte os ned i et hul og sige, vi alle sammen er dårlige, men det får vi ingenting ud af. Vi skal i hele tiden søge efter det der ekstra, og det synes jeg også, drengene er rigtig gode til.”

Turen til Skansen bliver også Frederik Børms første besøg på sin gamle hjemmebane. Om end det bliver et lidt andet besøg , der nu er præget af corona og de tiltag, der følger med.
”Jeg kender mange dejlige mennesker både rundt omkring holdet og som hjælper til kampene, som jeg glæder mig til at se. Så det er noget, jeg ser frem til”

Kampen fløjtes i gang kl. 15.30 på søndag og livestreames ikke, da TV har rettighederne. Du kan dog som altid følge kampen på tophåndbold lige her.